Vaccinatie Tergooi start donderdag

HILVERSUM De eerste medewerkers van Tergooi worden donderdag gevaccineerd. Het ziekenhuis heeft voorlopig 276 vaccins mogen ontvangen. Over drie weken volgt nog eens datzelfde aantal.

Dat zegt woordvoerder Wencke Fassbender. Bij het bepalen van hoeveel vaccins ieder ziekenhuis krijgt, is uitgegaan van het zogenaamde ‘fair share principe', vergelijkbaar met het opvangen van het een bepaald aantal coronapatiënten. "Het is een begin”, zegt Fassbender. "We zijn ontzettend blij dat we ermee kunnen beginnen.”
Maandag werd duidelijk dat een deel van het ziekenhuispersoneel toch als eerste in aanmerking komt voor het vaccin. Het gaat om in totaal dertigduizend verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp, de COVID-afdeling en ambulancemedewerkers. De verwachting voor Tergooi is dat zondag de eerste 276 medewerkers de prikken hebben toegediend gekregen.
Medewerkers, benadrukt Fassbender, hebben het recht om nee te zeggen. De animo is echter groot. Voor nu wordt daarom gekeken wie er de komende maand ingeroosterd staan. Overigens was de eerste vaccinatie donderdag allesbehalve een feestelijk en symbolisch moment. Zo veel valt er niet te vieren. "We gaan gewoon beginnen”, zegt Fassbender. "Wel is het ongekend hoeveel mensen zich hebben aangeboden om te komen helpen. Maar voor de manier van werken verandert er voorlopig niets.”