Visio.
Visio. Foto: © Bob Awick

Dagelijks 300 zorgmedewerkers

HILVERSUM De vaccinatievoorbereidingen binnen het pand van Koninklijke Visio, op de grens van Bussum en Huizen, zijn in volle gang. Vanaf vrijdag krijgen de eerste zorgmedewerkers van verpleeghuizen uit de regio een prik.

Zij hebben via hun werkgever een uitnodiging ontvangen en via het landelijk callcenter een afspraak gemaakt. "Om de komende zes weken per dag 300 zorgmedewerkers tegen corona te vaccineren, zijn vier priklijnen ingericht. Alleen mensen met een afspraak kunnen er terecht. Binnen het pand is dagelijks een team actief van pakweg 25 medewerkers, waaronder dagcoördinatoren, artsen en verpleegkundigen."

Bereidheid groot

Dat er per dag 'slechts' 300 mensen een vaccin krijgen, komt volgens GGD-directeur René Stumpel vooral door de hoeveelheid vaccins. Organisatorisch gezien zouden er per dag nog veel meer mensen geprikt kunnen worden. “De bereidheid van het zorgpersoneel om zich te laten vaccineren is groot”, aldus Stumpel. “Het loopt storm.” Wanneer de grote menigte aan de beurt is voor een vaccin - in maart/april - komt er op het terrein een groot paviljoen.
Vorige week hebben ziekenhuizen hun medewerkers acute zorg (spoedeisende eerste hulp, intensive care en Covid-verpleegafdelingen) de mogelijkheid gegeven om zich te laten vaccineren tegen corona. De vaccinatie werd door het ziekenhuis zelf gegeven. Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) Ernst Kuipers meldt dat de vaccinatiebereidheid landelijk op meer dan 95 procent lag. Ook in Tergooi was de opkomst onder de medewerkers van acute zorgafdelingen zeer hoog. Donderdag, vrijdag en zaterdag werden in totaal iets meer dan 300 medewerkers uit de acute zorg gevaccineerd.