Afbeelding
Foto: Pixabay

Hilversummer voor rechter na heftig verjaardagsfeestje

HILVERSUM De verdachte zit onderuit gezakt voor de rechtbank in Lelystad, maar hij ziet er verslagen uit. De 29-jarige Hilversummer staat terecht wegens een poging doodslag en het indrukken van de ogen van zijn slachtoffer tijdens een verjaardagsfeestje in augustus 2019 waarbij hij ruzie kreeg.

De Hilversummer ontkent de aantijgingen en is kwaad dat hij drie maanden in de cel heeft gezeten. “Dat was onterecht”, zegt hij tijdens de zitting. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt wel dat de verdachte zijn slachtoffer met een enorme snee van de schouder tot de bil heeft verwond, maar heeft daar echter te weinig bewijs voor. En daarom eist het OM alleen een straf voor het met de duimen indrukken van de ogen van het slachtoffer: 142 dagen cel waarvan 32 voorwaardelijk. Wat er in de praktijk op neerkomt dat de Hilversummer niet terug naar de cel hoeft. Voor de poging doodslag eiste de officier vrijspraak: “Er is twijfel. Verdachte kan het gedaan hebben, maar het kan ook anders zijn gegaan.”
De Hilversummer kreeg ruzie op het verjaardagsfeestje in een woning aan de Hilversumse Stad en Landestraat. Hij had behoorlijk gedronken en ook de andere aanwezigen hadden zich te goed gedaan aan drank, lachgas en drugs. De verklaringen wat de aanleiding was voor de vechtpartij lopen uiteen. De Hilversummer stelt dat hij ruzie kreeg met de zus van het slachtoffer vanwege de herrie in huis. Maar het slachtoffer zegt dat de Hilversummer zijn telefoon niet wilde teruggeven nadat hij daarop muziek had uitgezocht waardoor een duw- en trekpartij ontstond.
Toen de gealarmeerde politie arriveerde waren de twee verdwenen en liep het slachtoffer met ontbloot bovenlijf hevig bloedend over straat. Hij had een grote wond op zijn rug. Maar het slachtoffer wist niet hoe hij eraan was gekomen. Hij had niets gezien of gevoeld.

De rechtbank doet op vrijdag 29 januari uitspraak