Het nieuwe onderkomen.
Het nieuwe onderkomen. Foto: Bastiaan Miché

Politie 4 februari naar villawijk

HILVERSUM De politie in Hilversum heeft vanaf donderdag 4 februari om 15.00 voor de komende paar jaar een nieuw onderkomen. Vanaf dat tijdstip is het bureau in het centrum gesloten en kunnen inwoners voor een aangifte of melding terecht in het voormalige onderkomen van Vesting Finance in de West-Indische villawijk langs de A27.

De ‘Ronde toren', zoals de politie het gebouw aan de Prins Bernhardstraat naast het huidige bureau op de Groest omschrijft, dient nog wel voor bijvoorbeeld het spreekuur van de wijkagent van het centrum, als uitvalsbasis voor het horecateam tijdens de uitgaansavonden en door de facilitaire dienst.
De verhuizing naar het kantoorpand aan de Bonairelaan 4-6 is tijdelijk en heeft te maken met de sloop en nieuwbouw op de Groest. Dat is nodig vanwege de samenvoeging van de meldkamers Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Utrecht als Meldkamer Midden-Nederland. Deze komen gezamenlijk naar het politiebureau aan de Groest. Hiervoor is nieuwbouw vereist, want het werk van een meldkamer stelt bijzondere eisen aan een gebouw, is de uitleg. Het is de bedoeling dat begin 2025 de werkzaamheden zijn afgerond.
Bij de nieuwe locatie is sinds vrijdag een tijdelijke ontsluitingsweg vanaf het pand aan de Bonairelaan naar het Oostereind. Deze ontsluiting - met slagbomen - dient als uitgang vanaf het pand en kan alleen door de politie worden gebruikt. Na afloop van de tijdelijke huisvesting wordt de lokale situatie weer teruggebracht naar de oorspronkelijke situatie. Het tijdelijke politiebureau op de Bonairelaan is elke dag open van 8.00 tot 22.00 uur. "Er is voldoende parkeergelegenheid”, aldus de politie.

Lees verder op www.gooieneembode.nl/extra