Politici VVD en CDA aan kop bij verkiezing

HILVERSUM De jaarlijkse verkiezing voor beste politicus van het jaar in Hilversum is voorlopig een nek-aan-nekrace tussen raadsleden Hidde Fennema van de VVD en titelverdediger Gerben van Voorden van het CDA.

Wethouder Arno Scheepers (ook VVD) en PvdA-raadslid Jacqueline Kalk staan daar vlak achter. Voor de overige zes genomineerde politici wordt het een stuk lastiger om de Frans Vrolijk Award, ooit in het leven geroepen door Marco van Stralen, mee naar huis te nemen.
De verkiezing voor Politicus van het Jaar is een initiatief van de Gooi en Eembode in samenwerking met Politiek Debat Hilversum, Hilversum Verbonden en Hilversummers.nl. De poll sluit op zondag 31 januari. De prijsuitreiking volgt in februari. Stemmen kan via de website www.hilversummers.nl. Let op dat je een stukje naar onder moet scrollen voor het stemformulier.


Terugkeer van theatershows lijkt mogelijk

HILVERSUM Hilversum heeft Theater Santbergen en Theater Kleintje Kunst, maar het toneel van Gooiland blijft leeg en Theater Achterom is niet meer. Er zijn, zoals nu blijkt, mogelijkheden voor een terugkeer van theaterprogrammering.

Dat laatste blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van het college van burgemeester en wethouders is uitgevoerd. Daarin is met meerdere culturele instellingen gekeken of en hoe theaterprogrammering Hilversum breed vormgegeven kan worden. Daarbij zijn drie varianten onderzocht. Eén voor twintig kleine zaalvoorstellingen, een uitgebreidere versie met twintig kleine zaal- en vijftien grote zaalvoorstellingen en ten slotte de mogelijkheid om in Hilversum helemaal geen theaterprogrammering te subsidiëren.

2 'Aan de slag'