'Gezamenlijk de schouders eronder'

HILVERSUM Burgemeester Pieter Broertjes noemde het invoeren van een avondklok in het NOS Journaal dinsdagavond nog buitenproportioneel, na de persconferentie van woensdag door minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hoopt de voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek dat de nieuwe landelijke maatregelen het verschil maken.

Woensdagmiddag, vlak na de genoemde persconferentie, kwamen de Gooise burgemeesters bijeen om de extra maatregelen te bespreken. Na afloop meldt de veiligheidsregio dat ondanks de dalende besmettingscijfers (zie pagina 9) extra maatregelen nodig zijn om een derde golf - door nieuwe, mogelijk veel besmettelijker virusvarianten - te voorkomen.
De avondklok is een van de maatregelen, naast een aangepaste quarantaineplicht en minder bezoekers thuis. "Deze feiten dwingen ons de zeilen bij te zetten, zodat de zorg niet bezwijkt onder een nieuwe piek", aldus Broertjes. "De politie gaat deze nieuwe maatregelen binnen de mogelijkheden die zij heeft, handhaven. Ik hoop dat deze extra maatregelen het verschil maken en dat iedereen de aankomende weken weer gezamenlijk de schouders eronder wil zetten. We doen het voor onze kinderen, zodat zij weer naar school kunnen, horeca weer open kan, ondernemers weer aan het werk kunnen en u en ik zo snel mogelijk ons sociale leven weer op kunnen pakken.”