Toch nog 10.000 euro schade door vuurwerk

HILVERSUM Oud en nieuw is al bijna een maand geleden. De schade, veroorzaakt door vuurwerk, aan gemeentelijk eigendom is ondanks het vuurwerkverbod van afgelopen keer toch nog fors. Het gaat om een bedrag van 10.091,85 euro.

Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het voornamelijk om prullenbakken en abri's die zijn vernield door vuurwerk. Ondanks het vuurwerkverbod valt de schade ten opzichte van het jaar ervoor maar 2.000 euro lager uit. In 2020 kwam er boven op de 12.000 euro schade nog wel 32.000 euro bij vanwege de vernielingen bij twee scholen in Kerkelanden. Daardoor was de eindrekening toen zo'n 44.000 euro.


Lorentzschool heeft nieuwe directeur

HILVERSUM De Lorentzschool heeft een nieuwe directeur. Melchior Hendriks gaat vanaf komende maandag aan de slag binnen de Hilversumse basisschool, aldus onderwijskoepel Stip Hilversum.

“Ik kijk er allereerst naar uit om kennis te maken met het team, de leerlingen en de ouders. Daarna zal ik, samen met het team, werken aan een mooie toekomst voor de school. Het 90-jarig bestaan van de school zal hierbij dit jaar een mooi aandachtspunt vormen", meldt Hendriks.

Hij heeft een brede onderwijsachtergrond. Zo is hij leerkracht in het basisonderwijs geweest, locatieleider op een school in IJsselstein en schoolleider op een andere school. Na een fusie, het ontwikkelen van een vernieuwend onderwijsconcept en de bouw van een nieuw schoolgebouw koos hij er na vijf jaar voor om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij maakte een sprong naar de PO-raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs.

Na een uitstapje als beleidsadviseur Onderwijsinhoud wilde hij toch weer terug naar school om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen. De Lorentzschool biedt hem deze mogelijkheid, zegt Hendriks. "Met het oog op de toekomst van elk kind wordt er gewerkt aan de hand van het Daltonconcept. Naast de opbrengsten op cognitief en sociaal-emotioneel niveau wordt er tevens aandacht geschonken aan activiteiten die het leren betekenisvol maken.”