Lichte daling besmettingen

HILVERSUM Het aantal inwoners van 't Gooi en de Vechtstreek dat de afgelopen week een positieve corona testuitslag kreeg ligt voor de tweede week op rij lager dan de week ervoor. Wel gaat de afname langzamer.

Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek. Afgelopen week kregen 331 inwoners een positieve coronatestuitslag, vorige week waren dat er 392, twee weken terug 569. Het aantal bezoekers aan de GGD-teststraten in Hilversum en Huizen (3.609) nam af ten opzichte van de week ervoor (4.736).
Het percentage bezoekers van de teststraat dat een positieve testuitslag kreeg, is daarentegen iets gestegen naar 9 procent (week ervoor 8 procent). Ook in onze regio is de verwachting dat de Britse variant een relatief groter aandeel krijgt in het aantal besmettingen.

9 Tergooi schrapt bezoekuur


Politicus van het jaar: stemmen kan tot zondag

HILVERSUM Honderden Hilversummers hebben inmiddels hun stem uitgebracht bij de verkiezing voor beste politicus van het jaar van Hilversum. De strijd is nog altijd niet beslist.

Er zijn tien kanshebbers. Aan kop gaan momenteel raadsleden Hidde Fennema van de VVD en titelverdediger Gerben van Voorden van het CDA. Zij hebben wel een redelijke voorsprong op de concurrenten, maar met een goede eindsprint maakt een aantal zeker nog kans.
De publieksprijs - de Frans Vrolijkaward - is bedacht door oud-raadslid Marco van Stralen. Hilversummers kunnen tot en met zondag hun stem uitbrengen via de website www.hilversummers.nl (klik dan op 'politicus van het jaar verkiezing'). Vervolgens maken de initiatiefnemers - Gooi en Eembode, Politiek Debat Hilversum, Hilversum Verbonden en Hilversummers.nl - de top drie bekend, waarna de winnaar vervolgens de trofee ontvangt.