De traverse op het Media Park.
De traverse op het Media Park. Foto: Bastiaan Miché

Voorbereid op mogelijke rellen

HILVERSUM De oproep tot rellen in het centrum als protest tegen de avondklok was voor veel ondernemers in het centrum en zelfs ook op de Gijsbrecht van Amstelstraat reden om maatregelen te nemen. Ook op het Media Park hield men rekening met ongeregeldheden.

Zo hebben meerdere omroepen dinsdag hun medewerkers gevraagd om eerder naar huis te gaan vanwege die mogelijke rellen. Het Media Park werd niet ontruimd. Wel had NEP de logo's op de panden ingepakt en was de traverse tussen Station Media Park en het Media Park zelf afgesloten met hekken.
Verder verzochten schooldirecteuren ouders om hun kinderen thuis te houden. Dat gold onder meer voor College de Opmaat en de Gooise Praktijkschool. "Het zal u niet ontgaan zijn dat er veel onrust is onder jongeren met bijbehorende rellen, plunderingen, brandstichtingen en vernielingen sinds de invoering van de avondklok”, schrijven de schooldirecteuren aan de ouders. "Grote groepen komen samen en richten hun onvrede en agressie op handhavers en zelfs hulpverleners. Ongekend en absoluut onacceptabel.”
Voetbalclub Altius meldde dinsdag dat op verzoek/advies van de gemeente alle trainingen voor die avond waren afgelast. Een gemeentewoordvoerder gaf daarop aan dat de gemeente tot dan toe niets had afgelast. Even later paste de club het bericht aan naar: ‘Alle trainingen voor vandaag 26-01-2021 zijn afgelast in verband met de veiligheid van onze leden en vrijwilligers.'
Ook hadden (horeca)ondernemers in het centrum maatregelen getroffen. Eigenaar Jerry de Vries van MOUT vertelde dat alle spullen van het terras die nog buiten stonden, naar binnen zijn verplaatst. Daarnaast vertelde hij dat er dinsdagavond beveiligers zouden staan rond zijn zaak.