Er waren in het verleden al meerdere klankbordgroepen kleine spoorbomen.
Er waren in het verleden al meerdere klankbordgroepen kleine spoorbomen. Foto: Bastiaan Miché

Samen werken aan overwegvoorstel

HILVERSUM Dat de kleine spoorbomen dichtgaan voor auto's staat vast. Dat besluit is afgelopen mei genomen. Wat nog openligt, is hoe dit kruispunt voor langzaam verkeer moet worden ingericht. Daar betrekt de gemeente omwonenden bij. De nieuwe klankbordgroep is al begonnen.

Afgelopen donderdag heeft de bewonersclub voor het eerst met elkaar gesproken. Het doel van deze nieuwe klankbordgroep is om met de gemeente plannen uit te werken voor de spoorwegovergang én de aanliggen straten. De delegatie uit de buurt denkt mee en geeft advies over het veiliger maken van kruispunten met omliggende straten.
"Het is de bedoeling om zo gezamenlijk tot een voorstel te komen over de inrichting van de overweg bestaande uit de twee wegkruisingen aan beide zijden van de spooroverweg en de inrichting van de Noorderweg tussen de Larenseweg en de Simon Stevinweg”, laat de gemeente weten in een persbericht. Tevens denkt de werkgroep mee over aanvullende kleine maatregelen in de wijk om de verkeersveiligheid te verbeteren.
Wethouder Arno Scheepers (Stationsgebied) gaf de aftrap voor de bijeenkomst en gaf aan dat de expertise in de wijk zelf zit. "Ik ben erg blij met de nieuwe werkgroep”, stelt de VVD'er. "Niemand kent de verkeerssituatie rond de kleine spoorbomen beter dan de buurtbewoners. Hun kennis en ervaring zijn heel belangrijk voor het college om een goed besluit te nemen over de inrichting van de overweg en de omliggende straten. Ik kijk uit naar de adviezen", aldus de liberaal.
Maatregelen aan de Johannes Geradtsweg komen in deze groep overigens niet aan bod. De gemeente zit al even om de tafel met een delegatie van deze straat. Het volgende klankbordberaad over de kleine spoorbomen is op donderdag 18 februari.