Tergooi schrapt bezoekuur

Vervolg van de voorpagina

Patiënten in Tergooi krijgen de komende tijd alleen nog maar ‘s middags tussen 15.00 en 17.00 uur bezoek. Het bezoekuur in de avond - tussen 18.20 en 20.00 uur - is sinds zaterdag geschrapt. Ook het extra bezoekuur op zondagochtend van 11.00 tot 11.45 uur staat even niet meer op de agenda. Het is anders te druk, zegt woordvoerder Wencke Fassbender. De tweede reden voor de wijziging is de invoering van de avondklok. Er is daarom dus nu nog maar één moment voor één bezoeker per dag. Alleen voor de verschillende specialistische afdelingen - Intensive Care (IC), CCU, Cohort, verlos/kraam- of kinderafdeling - zijn er in overleg met de betreffende afdeling uitzonderingen mogelijk.

Momenteel liggen er 24 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 5 op de intensive care. Dat aantal is de voorbije dagen stabiel gebleven. Voorlopig is er nog geen reden om reguliere zorg op te schalen. Wel probeert het ziekenhuis, zodra er even ruimte is, semi-spoedgevallen in te plannen. "Spoed houden we in de lucht, maar op een bepaald moment wordt semi-spoed ook spoed. Bijvoorbeeld wanneer iemand al een paar maanden op zijn of haar operatie wacht. Daar waar lucht is, proberen we die te benutten.”
Ondertussen neemt het ziekteverzuim onder het ziekenhuispersoneel verder af. Komende week krijgen de 353 medewerkers, die drie weken terug werden gevaccineerd, hun tweede prik. Wanneer de rest van de medewerkers wordt gevaccineerd, is ook binnen Tergooi de grote vraag. Het dagelijks vaccineren van de zorgmedewerkers door de GGD Gooi en Vechtstreek in Huizen verloopt voorspoedig, zegt een woordvoerder van de gezondheidsdienst.