De twee winnaars van vorig jaar. Zijn zij dit jaar opnieuw de beste?
De twee winnaars van vorig jaar. Zijn zij dit jaar opnieuw de beste? Foto: Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Verkiezing voor beste politicus: top drie bekend

HILVERSUM Twee VVD’ers en een raadslid van het CDA in Hilversum zijn volgens de lezers van de Gooi en Eembode de drie beste politici van Hilversum van het jaar 2020. Hidde Fennema, Arno Scheepers (beiden VVD) en titelverdediger Gerben van Voorden (CDA) maken nu kans op de Frans Vrolijk Award.

Redacteuren van deze krant en vertegenwoordigers van Politiek Debat Hilversum en Hilversum Verbonden hadden voor deze jaarlijkse verkiezing - ooit bedacht door oud-raadslid Marco van Stralen - tien lokale politici genomineerd. Hilversummers kregen twee weken de tijd om hun favoriet aan te wijzen op de website www.hilversummers.nl. Het genoemde drietal bezette eigenlijk vanaf dag één de bovenste drie plaatsen, al werden zij nog wel enige tijd op de hielen gezeten door Jacqueline Kalk (PvdA) en Michiel Eerenberg (Hart voor Hilversum).

Naast de publieksprijs is er ook de vakprijs, waarbij de politici ieder zelf hun top drie aanwijzen. Zij worden hiervoor benaderd door Aernoud Olde van Hilversum Verbonden, die vervolgens alle stemmen bij elkaar optelt. Daaruit ontstaat dan eveneens een top drie. Dat zijn dit jaar Edwin Göbbels van Hilversum Democraten, Jan Slingerland van Hart voor Hilversum en titelverdediger Aafke Vreugdenhil van de ChristenUnie.

2 Ruim 80 procent


Prijs voor project HOV in 't Gooi

HILVERSUM Het project HOV in ’t Gooi heeft de Bewuste Bouwers Trofee van 2020 gewonnen.

Van de ruim 270 onderzochte bouwplaatsen door heel Nederland scoort het project het beste op veiligheid, duurzaamheid, omgevingsbewustzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

5 'Supertrots'