Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Personeel van Merem helpt buren Tergooi

HILVERSUM Naast hulp van zogeheten KLM-buddy’s kan Tergooi ook al weken rekenen op hulp van de buren. Verpleegkundigen van Merem Medische Revalidatie ondersteunen de ziekenhuismedewerkers in de strijd tegen het coronavirus.

Uit navraag bij Tergooi blijkt nu dat het diagnostisch expertisecentrum al drie weken verpleegkundigen inzet in het naastgelegen hospitaal. De druk op het ziekenhuis en het personeel houdt aan. “Medewerkers vallen uit terwijl de stroom van patiënten met corona blijft toenemen. Daarom besloot Meren in samenspraak met Tergooi de hulp van haar verpleegkundigen aan te bieden”, meldt Merem, gevestigd aan de Soestdijkerstraatweg, in een persbericht. “We zijn elkaars buren en hebben altijd al een innige samenwerking gehad”, zo stelt een woordvoerster van Tergooi. Patiënten van het ziekenhuis revalideren bij Merem. In Tergooi zijn ze blij met de hulp van de goede buur. “Het geeft ons net even wat extra lucht.”

Infuus plaatsen

Er kwam voldoende respons op de oproep om bij te springen in het ziekenhuis, waar nog altijd twintig coronapatiënten verblijven. Merem-medewerkers werken op de Covid-afdeling en op andere afdelingen waar de nood hoog is omdat daar bijvoorbeeld ziekenhuismedewerkers zijn uitgevallen. De verpleegkundigen assisteren bij uiteenlopende zorgtaken: van een infuus plaatsen en katheteriseren tot de standaardcontroles bij patiënten.
De meeste mensen van het diagnostisch expertisecentrum hebben ervoor gekozen de helft van hun standaard aantal werkuren in te zetten voor de hulp bij Tergooi. “Ik heb bewust gekozen voor het vak van verpleegkundige, dus ik vind het mijn plicht om een steentje bij te dragen waar dat nodig is. In deze gekke tijd moeten we elkaar helpen”, meldt Sylvana Willemse, een van de Merem-medewerkers.

De samenwerking tussen Merem en Tergooi is afhankelijk van het verloop van Covid-19. Daarbij houden de twee rekening met plotseling benodigde extra inzet tot de zomer. Op dit moment is er een wisselende behoefte aan de inzet van Merem, maar omdat het verloop van Covid grillig en onvoorspelbaar is, houden de twee continu voortdurend de vinger bij elkaar aan de pols. "Als dat nodig is dan doen we ons uiterste best elkaar te helpen”, is te lezen in het persbericht.