Met de fiets brachten de leerkrachten de tasjes langs.
Met de fiets brachten de leerkrachten de tasjes langs. Foto: Montessori school Centrum

Leraren brengen verrassingsbezoek

HILVERSUM Al heel lang zien de kinderen hun juf of meester alleen op een beeldscherm, al lijkt daar volgende week verandering in te komen. Bij de Montessorischool-Centrum misten ze de leerlingen zo dat de leraren van de onderbouw een verrassingsbezoek hebben gebracht.

Wie op bezoek komt, neemt iets mee. Dat gold zeker voor de leerkrachten van de Hilversumse basisschool. Alle leerlingen van de onderbouw kregen een tasje dat was gevuld met opdrachten, werkbladen, knutselspullen, stickers, een kaartje en wat lekkers. Alle tasjes zijn persoonlijk thuisbezorgd. “Wat een blije gezichten gaf dat”, laat de Montessorischool-Centrum weten. De kinderen gaan nu de tasjes versieren en nemen ze weer gevuld mee naar school. “Maar nu met een heerlijk hapje en lunch”, voegt de basisschool eraan toe.

Daar bleef het niet bij. Alle 365 kinderen van de school hebben eveneens een boekenbon ter waarde van 10 euro ontvangen. Bij de onder- en middenbouw is dit presentje thuis afgegeven; de leerlingen van de bovenbouwgroepen zijn naar school gekomen en hebben de bon gekregen van hun leerkracht.
"Wij vinden het als school belangrijk om het (samen) lezen te bevorderen en de lokale boekhandel te ondersteunen. Zeker nu de (school)bibliotheek dicht is, is het fijn om zelf een nieuw boek uit te kunnen kiezen”, meldt de Montessorischool-Centrum. Inmiddels heeft de Hilversumse boekhandel al de nodige bestellingen rondgebracht.
Met dit alles wil de school de kinderen een hart onder de riem steken. Sinds de coronacrisis en met name de tweede lockdown hebben velen het zwaar. Ouders zijn thuisjuffen en -meesters geworden en de kinderen missen hun vriendjes en hun leerkracht. "Deze acties zorgden voor een positieve draai aan een voor veel kinderen minder leuke periode.”