In de bres voor loketfunctie station

HILVERSUM Gedeputeerde Staten van Noord-Holland gaat met de directie van de Nederlandse Spoorwegen (NS) om de tafel zitten om te praten over het behoud van de loketfunctie op station Hilversum. De provincie probeert sluiting te voorkomen.

Die opdracht hebben GS maandag gekregen van Provinciale Staten (PS). Alle provinciale fracties gingen akkoord met de motie, die door zeven partijen was ingediend. Zij maken zich zorgen over de gevolgen als de balies op de stations in Hilversum, Alkmaar en Hoorn straks niet meer bemenst zijn. Het voornemen van de NS is om het aantal loketfuncties terug te brengen. Nu zijn er in Nederland nog 36 stations met een vaste ticketservicebalie. Dit aantal wil de NS terugschroeven naar 15.
Voorkom sluiting, is de unanieme oproep van de provinciale fracties aan het college van Noord-Holland. Dat betekent dat GS, eventueel met andere provinciale colleges, om de tafel moet gaan met de directie van de NS. Het onderwerp van gesprek moet zijn: kijken naar andere oplossingsrichtingen en zo nodig bepleiten dat de balies in Hilversum en de andere twee Noord-Hollandse plaatsen behouden blijven.
Woensdagavond is er op lokaal politiek niveau eveneens aandacht gevraagd voor het mogelijk verdwijnen van de ticketservicebalie op station Hilversum. De PvdA heeft vragen gesteld.

5 Herkenbaarheid voor reizigers