De teststraat was vrijdag de gehele dag dicht.
De teststraat was vrijdag de gehele dag dicht. Foto: Bastiaan Miché

'Zeker geen pesterijtje, het is waanzin dat dit gebeurt'

Het is nog altijd niet duidelijk wie er achter het brandbare voorwerp, dat vrijdag werd ontdekt in de GGD-teststraat op het Arenapark, zit.

HILVERSUM Mensen met coronagerelateerde klachten moeten naar de GGD-teststraat blijven komen. Die oproep doet René Stumpel, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Gooi & Vechtstreek, nadat er vrijdag 'brandbare goederen' werden ontdekt in de teststraat op het Hilversumse Arenapark.

Wat die term precies inhoudt, kan de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. "Wel kunnen we melden dat aan deze goederen een stuk vuurwerk was vastgemaakt. Dit vuurwerk is elders tot ontploffing gebracht.” De politie heeft in ieder geval een tip gehad, maar wat die inhoudt wordt niet vermeld.
Het terrein achter het kantoor van Nike was vrijdag de gehele dag dicht. De 140 mensen die zich hier die dag zouden laten testen, werden doorgestuurd naar Huizen. Sinds zaterdag is de locatie in Hilversum weer open. Wel is de beveiliging van alle Gooise test- en vaccinatielocaties - dus ook die in Huizen - opgevoerd naar 24 uur fysieke beveiliging.
"Nu is het rustig”, zegt Stumpel. "We zijn weer vol in bedrijf, zijn allemaal weer aan het werk. Voor de medewerkers hebben we nu alle aandacht, dat zijn we als gezondheidsdienst ook aan onze stand verplicht natuurlijk. En de mensen hebben ook veel steun aan elkaar.”
De beveiliging die sinds zaterdag is ingezet, blijft - aldus Stumpel - zo lang als nodig is. "We gaan geen risico lopen, je ziet dat mensen in het holst van de nacht rare dingen doen." Wie er achter het verdachte voorwerp zit, kan hij niet met zekerheid zeggen; mogelijk zijn het mensen die tegen de coronamaatregelen zijn. Al zijn daar geen concrete signalen voor. "Maar ik zie dit zeker niet als pesterijtje. Het is waanzin dat dit gebeurt.”