Minder besmettingen

HILVERSUM Het aantal inwoners van 't Gooi en de Vechtstreek dat afgelopen week een positieve coronatestuitslag kreeg is fors gedaald ten opzichte van de week ervoor.

De voorbije zeven dagen kregen 261 inwoners een positieve uitslag, een week eerder waren dat er nog 331 (-27 procent). Ook het aantal bezoekers aan de teststraten in Hilversum en Huizen (3.008) nam af met 17 procent (vorige week 3.609). Het percentage bezoekers van de teststraat dat een positieve testuitslag kreeg (8.7 procent) is vrijwel gelijk aan de week ervoor (9 procent). "De inschatting van het RIVM dat nu twee derde van alle nieuwe besmettingen de Britse variant betreft, geldt ook voor de besmettingen in onze regio", aldus de GGD Gooi en Vechtstreek. "Het zorgt ervoor dat het versoepelen van maatregelen alleen met de grootst mogelijke voorzichtigheid kan."
De regionale GGD is maandag gestart met het vaccineren van mensen van 85 jaar en ouder. Zij kunnen zich laten vaccineren in het gebouw van de GGD in Bussum. De tweede vaccinatie over een paar weken is in het vaccinatiepaviljoen bij Visio.