De werkzaamheden zijn in volle gang.
De werkzaamheden zijn in volle gang. Foto: Bastiaan Miché

'Supertrots op het team van HOV'

Vervolg van de voorpagina

“Ik ben supertrots op het team van HOV in ’t Gooi. De jury bevestigt hiermee het belang van de goede relatie die het team heeft opgebouwd met de inwoners, ondanks de soms forse werkzaamheden. Dat is mede te danken aan de hechte samenwerking met BAM Infra, ProRail en de gemeente Hilversum.” Dat zegt gedeputeerde Jeroen Olthof (Mobiliteit en Bereikbaarheid) van de provincie Noord-Holland nu HOV in ’t Gooi de Bewuste Bouwers Trofee van 2020 heeft gewonnen.
De realisatie van de frequente snelle HOV-busverbinding tussen Huizen en Hilversum moet ervoor zorgen dat iedereen die in ’t Gooi woont of werkt in de toekomst op tijd en filevrij kan reizen. Daarvoor worden een vrije busbaan, een natuurbrug en een spoorwegonderdoorgang voor auto- en fietsverkeer gemaakt. Met name de bouw van de onderdoorgang, op een diepte van vijftien meter, heeft veel impact omdat daar letterlijk in de voortuinen van omwonenden wordt gewerkt.

De Stichting Bewuste Bouwers heeft als doel de bouw op het raakvlak van bouwplaats en omgeving verder te professionaliseren. Volgens deze stichting, die jaarlijks de trofee voor best presterend bouwproject uitreikt, zorgt de focus op minimale bouwhinder en het breed gedragen omgevingsbewustzijn voor deze hoge score. Met een speciale (CMS) bouwtechniek en de inzet van zo veel mogelijk elektrisch bouwmaterieel bouwt BAM Infra bijvoorbeeld trillings- en geluidsarm. En door het natte zand uit de bouwkuip met een persleiding naar de natuurbrug te brengen om daar te gebruiken, wordt ook de hinder door bouwverkeer beperkt. "Naast deze technische mogelijkheden wordt de hinder maximaal beperkt door omwonenden tegemoet te komen en erbij te betrekken."