De Gijsbrecht van Amstelstraat in tijden van avondklok.
De Gijsbrecht van Amstelstraat in tijden van avondklok. Foto: Bastiaan Miché

‘Een gebied als de Gijsbrecht moet je koesteren, maar het staat onder druk’

HILVERSUM De oproep van de lokale CDA-fractie aan de gemeente om in samenwerking met de ondernemers van de Gijsbrecht van Amstelstraat dit ‘unieke gebied’ toekomstbestendig te houden, is met gejuich ontvangen door bestuursvoorzitter Renske Schriemer van de ondernemersvereniging.

Alweer eind 2019 presenteerde de Gijsbrecht een zogenoemd ‘wensbeeld'. Daarin is de auto te gast en is er veel ruimte om veilig en prettig te verblijven. Schriemer gaf destijds aan dat het best goed ging met de winkelstraat, maar dat men wel alert moest blijven. De coronacrisis die volgde en nu nog volop gaande is, maakt het voor de ondernemers niet eenvoudiger. Bovendien bleek het lastig om goed met de gemeente in gesprek te blijven.
Maar het is juist zaak om tempo te maken, meent de Hilversumse. Sommige ondernemers doen nu nog prima zaken, maar ook die moeten vechten voor hun voortbestaan. Schriemer hoopt dat de gemeente snel met de zogenaamde Mobiliteitsvisie - een beeld van verkeer en vervoer in Hilversum van de toekomst over een langere periode - een keuze maakt voor het winkelgebied. Ook de Gijsbrecht is onderdeel van die visie. "Wacht niet te lang”, aldus Schriemer richting politiek. "Een gebied als de Gijsbrecht moet je koesteren, maar het staat onder druk. Er zijn ondernemers die vechten voor hun voortbestaan.”
De bestuursvoorzitter van de winkeliers krijgt in ieder geval steun van CDA-raadslid Evert Jan Kruijswijk Jansen. Hij noemt de Gijsbrecht weliswaar ‘een winkelstraat waar Hilversum trots op kan zijn', maar ziet ook dat deze ‘lokale helden' zware tijden beleven.

Meer op www.gooieneembode.nl/extra.