Fysiek loket herkenbaar voor reizigers

Vervolg van de voorpagina

In hun overweging wijzen de partijen naar reizigersvereniging Rover. Die stelt dat 2,5 miljoen Nederlanders niet of beperkt digitaal zijn. Alle reizigers moeten op een eenvoudige manier gebruiken kunnen maken van het openbaar vervoer (ov). Daarnaast is een fysiek loket een herkenbaar en benaderbaar servicepunt voor reizigers, zeker voor mensen die anders niet of veel moeilijker gebruik kunnen maken van het ov. Tot slot zijn stations die nog beschikken over een ticketservicebalie voor toeristen een belangrijk en centraal dienstverleningspunt.

De zorgen over het mogelijk verdwijnen van de ticketservicebalie op het Hilversumse station leven niet alleen in Haarlem. De Hilversumse PvdA-fractie heeft dit voornemen aangekaart bij wethouder Annette Wolthers (D66) van Bereikbaarheid. Nieuw commissielid Fabian Lawerman verwijst in zijn korte betoog naar de brandbrief die NS-medewerkers hebben verstuurd naar de gemeenteraad. Daarin roepen zij overheden zoals de gemeente op om zich in te zetten voor het behoud van de loketten.

Wolthers kreeg gisteravond - woensdag 3 februari - tijdens de digitale commissievergadering onder meer de vraag of zij eveneens van mening is dat de toegankelijkheid van het ov vanuit Hilversum gewaarborgd moet blijven. Hij refereert ook aan het provinciale besluit. De sociaaldemocraat vraagt zich of Hilversum bereid is om met GS op te trekken en gezamenlijk duidelijk te maken bij de NS dat de ticketservicebalie behouden moet blijven.

Houd www.gooieneembode.nl in de gaten. Daar brengen wij zo snel mogelijk de antwoorden van Wolthers.