Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Schaatskoorts stijgt; geen tochten

HILVERSUM Terwijl de voorbije dagen minder mensen positief zijn getest op corona is de schaatskoorts - ook in deze regio - de afgelopen dagen fors toegenomen. De eerste liefhebbers stapten woensdag al op het ijs. Verwacht wordt dat die aantallen alleen maar verder stijgen.

Wel gelden er flink wat beperkingen. Dat heeft alles te maken met de coronamaatregelen. Het draaiboek dat voorgaande jaren met de schaatsverenigingen werd opgesteld om bezoekersstromen te reguleren en iedereen veilig te kunnen laten schaatsen, is daarom aangepast. Zo zijn georganiseerde toertochten en horecavoorzieningen gerelateerd aan het ijs in deze vorstperiode niet toegestaan. Recreatief schaatsen op natuurijs wordt door gemeenten en schaatsverenigingen binnen de regio ontmoedigd. Het schaatsen op natuurijsbanen (400 meter banen) is alleen mogelijk met gereguleerde toegang. Hiernaast treft men in de regio geen voorbereidingshandelingen om het ijs in optimale staat te brengen, zoals dit bij andere vorstperiodes wel gebeurt.
Ook treffen de schaatsverenigingen geen andere voorbereidingen, waaronder het plaatsen van koek-en-zopie en het inrichten van parkeerplaatsen. Tot slot kunnen er op gemeentelijk en provinciaal niveau, samen met de hulpdiensten, verkeersmaatregelen komen om verkeersstromen te reguleren en intensief bezoek met de auto te ontmoedigen.

3 Lekker sportief buiten zijn