Prikpaviljoen GGD komt bij PontMeyer

HILVERSUM De tweede vaccinatielocatie van de GGD Gooi en Vechtstreek komt op het terrein van PontMeyer tussen de Verlengde Zuiderloswal en de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. Vanaf maart zullen hier dagelijks op afspraak 800 inwoners het coronavaccin toegediend krijgen.

De GGD heeft in deze regio al een prikpaviljoen op de grens van Huizen met Naarden en was al enige tijd op zoek naar een extra locatie. Duidelijk was al wel dat deze in Hilversum zou komen, maar nu is dus ook bekend waar precies. "De GGD en de gemeente Hilversum zijn PontMeyer erg dankbaar voor dit aanbod", aldus de gezondheidsdienst. "Het is een centraal gelegen locatie, waar zorgvuldig rekening gehouden kan worden met de benodigde veiligheidsmaatregelen."
Momenteel loopt de vergunningsaanvraag voor de bouw van het vaccinatiepaviljoen en de aanleg van circa tachtig parkeerplekken en fietsklemmen op deze locatie. Eerder deze week ontvingen ook de omwonenden van PontMeyer hierover een brief.


Condoleance voor overleden dakloze man

HILVERSUM De man die begin dit jaar dood werd aangetroffen op een mobiel toilet in het centrum van Hilversum was de bij velen bekende dakloze man Steve Carpenter. Hij wordt op woensdag 17 februari begraven in het bijzijn van zijn familie en vrienden in Engeland. De uitvaart is in Hilversum via een livestream te volgen.

Carpenter woonde sinds 2005 in Nederland, waarvan de laatste tien jaar in Hilversum. Door een samenloop van omstandigheden raakte hij dakloos en woonde afwisselend op straat, in de Cocon of bij vrienden en kennissen. Begin dit jaar werd Carpenter levenloos aangetroffen. Hij is 41 jaar geworden.
Celebration Church heeft haar gebouw aan de Neuweg 148 ter beschikking gesteld voor een condoleance. Er is ruimte voor ontmoeting op anderhalve meter afstand, het volgen van de uitvaart via livestream en het tekenen van het condoleanceregister. In verband met de coronamaatregelen kan de livestream slechts door dertig mensen bekeken worden. Belangstellenden kunnen zich daarvoor aanmelden via projectsbymss@gmail.com.