Eindelijk konden de leerlingen elkaar weer zien en een heel klein beetje aanraken.
Eindelijk konden de leerlingen elkaar weer zien en een heel klein beetje aanraken. Foto: Bastiaan Miché

Even geen coronagedoe, maar lekker sportief buiten zijn

De eerste liefhebbers stonden woensdag al op het ijs. Bij het Comenius College waren de tennisbanen voor het eerst in lange tijd ondergespoten.

HILVERSUM "Het was verschrikkelijk, ik had het ook al heel lang niet meer gedaan. Maar het was wel heel leuk. Toen ik hoorde van de ijsbaan heb ik meteen schaatsen besteld."

Yuri Navasgarcia, 6 vwo-scholier van het Comenius College, komt net even bij van zijn eerste rondjes schaatsen op het plein achter het schoolgebouw aan de Hilversumse Bisonlaan. Naast hem zit klasgenoot Barend Hupkes. Ook hij is opgetogen. "Het is vooral ook leuk om je vrienden weer even te zien, te horen hoe het met iedereen gaat. Klagen over corona. Ik ben ook maar een keer gevallen."
Rector Robert van der Sijde gaat niet het ijs op, maar kijkt langs de kant toe. Ook hij ziet dat de leerlingen, na wekenlang onlinelessen en alleen maar dingen die niet doorgaan, weer eens echt lol hebben op school. Wel gelden er bepaalde regeltjes. Zo mogen er per uur niet meer dan veertig leerlingen het ijs op en moet men vooraf online een uur reserveren. "Je merkt ook dat de kinderen met elkaar afspreken. Even wat ontspanning. De examenleerlingen komen nog wel op school, maar de 1100 andere leerlingen zitten al weken thuis. Deze schaatsbaan is dan net even wat anders."
De ijsbaan wordt mogelijk gemaakt door Rauko Verhoog. Hij was de voorbije dagen - en dan vooral 's nachts - druk doende. "Maar dan dit zien is machtig mooi."

Meer hierover op www.gooieneembode.nl/extra