De familie Bijlsma.
De familie Bijlsma. Foto: Annette Bijlsma

Fotopuzzel welkom in coronatijd

HILVERSUM Ze moeten het gemerkt hebben in de ‘Indische buurt’: fietsers, wandelaars, gezinnen met kinderen die allemaal hun blikken dwalend over de voorgevels van de huizen lieten gaan. Gezien het grote aantal inzendingen was de fotopuzzel van Hilversum, Pas Op! een welkome gebeurtenis in deze coronatijd.

Sommigen waren heel snel met hun oplossing: de familie Verbeek mailde hun oplossing op de dag dat de prijsvraag verscheen. Anderen hadden er meerdere tochten voor nodig. Simone Vierstra en Marjan van Veldhuizen deden er drie koude middagen over voor ze het Koetshuis hadden gevonden.
De familie Bijlsma maakte er een speurtocht in de kerstvakantie van en moeder fotografeerde haar kinderen voor ieder gevonden huis. Ook de familie Oosterhagen fotografeerde alle woningen opnieuw bij hun oplossing.
Uit de goede oplossingen is door middel van lootjes een winnaar getrokken en dat zijn de heer en mevrouw Vreeswijk. Zij krijgen de traditionele hoofdprijs: een aquarel van hun woning van de hand van de Hilversumse kunstenaar Hans Almekinders.
De uitslag
01 Welkom - Sumatralaan 13-15
02 Ons Thuis - Delilaan 9
03 Ouden Engh - Melkpad 16
04 Nieuwen Engh - Melkpad 34
05 In 't Externest - Bornelolaan 7
06 Merelhof - Borneolaan 20
07 In medio virtus - Burgemeester Lambooylaan 2/Burgemeester van Hellenberg Hubarlaan 1
08 Koetshuis - Graaf Florislaan 44
09 Aan den kruisweg - Diepeweg 41
10 De Schadde - Borneolaan 17
11 Alberta - Javalaan 48
12 Titia - Burgemeester Lambooylaan 24
13 't Palet - Graaf Florislaan 42
14 Akkerzicht - Melkpad 27
15 Hoogh Heem - Hoge Naarderweg 28
16 Op den Hull - Oude Engweg 21