De transformatieklus zit erop.
De transformatieklus zit erop. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Klus Lucentterrein is geklaard

HILVERSUM Wat jaren terug nog een rotte Hilversumse kies was, is inmiddels verworden tot een nieuwe woon-werkwijk. Eind vorige week maakte woningcorporatie de Alliantie bekend dat de transformatieklus op het Lucentterrein geklaard is: de sleutel van het laatst opgeleverde huis is overhandigd.

In dit geval gaat het volgens de corporatie om een jong gezin dat verhuisd is van een appartement naar een vierkamerhoekwoning. Met deze woning levert de Alliantie op het Lucentterrein haar laatste van de 26 nieuwbouweengezinswoningen sociale huur op. Naast deze woningen zijn op dit complex in Oost 127 nieuwbouwappartementen in vier woningblokken, waarvan één blok - met een Buurthuiskamer - bestemd voor een bijzondere doelgroep, en 95 appartementen in transformatie Gebouw BE gerealiseerd. In totaal zijn dat 248 sociale huurwoningen.
Het hele project heeft wel even geduurd. Als eerste plaatste de woningcorporatie aan de kant van de Jan van der Heijdenstraat het eigen kantoor. Eind februari 2017 zijn de eerste 95 woningen opgeleverd. Dat ging toen om het voormalige kantoorpand aan de kant van de Larenseweg. De bouw van de overige woningen heeft wat langer op zich laten wachten: mede door de aanwezigheid van vleermuizen kon niet alles worden gesloopt. Ook waren er vlak na de oplevering van de andere appartementencomplexen op de Verbindingslaan klachten over de kwaliteit.
Het bouwproject, inclusief de realisatie van 43 woningen, is nu afgerond. "Het Lucentterrein is getransformeerd van kantoorlocatie naar een duurzame, binnenstedelijke werk- en woonwijk van hoogwaardige architectuur en een mooie, functionele inrichting van de openbare ruimte met fraaie groenvoorziening en aantrekkelijke speel- en verblijfsgebieden”, aldus de Alliantie.