De uitreiking. Met inachtneming van de coronaregels en dus met wat photoshoppen achteraf, werden de cheques uitgereikt.
De uitreiking. Met inachtneming van de coronaregels en dus met wat photoshoppen achteraf, werden de cheques uitgereikt. Foto: Jasper Bosman | iMediate

Extra steun drie lokale goede doelen

HILVERSUM Een steuntje in de rug voor drie goede doelen in Hilversum deze week. Stichtig Present, Voedselbank Gooi en Omstreken en Dierenasiel Crailo kregen alle drie een cheque overhandigd door directeur Joost Driesen van iMediate.

Dit Hilversumse contentmarketingbureau zette in december een eindejaarsactie op om lokale goede doelen die het extra zwaar hebben door corona te ondersteunen. Afgelopen week kregen vertegenwoordigers van de drie genoemde organisaties de cheque. “December is een mooi moment om terug te kijken op het aflopende jaar. Normaal geven we relaties van ons bedrijf een cadeautje, maar 2020 was natuurlijk niet normaal”, aldus Driesen. “We bedachten dat we het budget voor de relatiegeschenken dit jaar nog beter moesten besteden. We zien in onze omgeving dat bedrijven het moeilijk hebben, maar veel goede doelen hebben het nóg moeilijker.”

iMediate koos drie lokale doelen en vroeg in een e-mail aan zakenrelaties aan welk doel zij het budget voor hun relatiegeschenk wilden doneren. Dit onder het motto ‘U kiest, wij schenken'. Uiteindelijk bleek de voorkeur voor de goede doelen, Stichting Present (800 euro), Voedselbank Gooi en Omstreken (800 euro) en Dierenasiel Crailo (900 euro), bijna gelijk verdeeld. De Voedselbank Gooi en Omstreken heeft een uitzonderlijk jaar achter de rug, vertelt Henske Jakobs: "De hulpvraag is met wel twintig procent gestegen. De stap om naar ons toe te komen is niet zomaar wat, maar de telefoon stond roodgloeiend. Gelukkig kregen we ook veel meer steun zodat de mensen die hele periode met goedgevulde tassen naar huis zijn gegaan.”

Eindejaarsactie voor goede doelen