Tijd voor nieuw Oosterspoorplein

HILVERSUM Het is tijd voor verandering. Dat stelt de gemeente zelf als het gaat om het Oosterspoorplein en directe omgeving. Vanuit het raadhuis gaan ze nu echt werk maken van wat in 2030 het bruisende hart van Hilversum-Oost moet zijn. Te beginnen met het inventariseren van wensen en ideeën.

In potentie is er veel moois mogelijk op en rond het Oosterspoorplein, meldt de gemeente in een persbericht. De praktijk laat echter een ander beeld zien, zoals een groot, troosteloos versteend plein. Diverse winkels eromheen staan leeg, er is nauwelijks groen en de verkeerssituatie moet beter. Daarnaast is er sprake van ondermijning; waar de onder- en bovenwereld elkaar ontmoeten. Er moet dus wat gebeuren, is de stelling vanuit het raadhuis.

Over negen jaar moet er ook een mooie, aantrekkelijke entree zijn gerealiseerd aan de oostkant. Het Stationsplein (de centrumkant) gaat eveneens op de schop. Belangrijk om te weten is welke wensen en ideeën er leven onder de inwoners en ondernemers. Dat merkt projectwethouder 1221 Floris Voorink (VVD) op. De gemeente heeft deze week een brief uitgedaan naar de omwonenden en ondernemers van het Oosterspoorplein en directe omgeving. Hij hoopt dat zij mee willen doen, zodat de gemeente een toekomstbeeld kan gaan maken.

6 Denk mee over toekomst