De Stolpe.
De Stolpe. Foto: Bastiaan Miché

Kwintes heeft meer tijd nodig

HILVERSUM De digitale bijeenkomst over de plannen van Kwintes om 86 psychiatrische patiënten te huisvesten in de Stolpe moet voor buurtbewoners toch wel zijn uitgelopen op een deceptie. De zorgorganisatie weigerde namelijk voorlopig inhoudelijk in te gaan op de recent verschenen risicoanalyse naar deze plannen.

Zorgvuldigheid staat namelijk voorop, was de verklaring van Ineke van Hooff namens de raad van bestuur van Kwintes. Maandagavond was er een digitale bijeenkomst naar aanleiding van de kritische risicoanalyse, door Bureau Ravenkop, over de koop van de zorgaanbieder van de Stolpe. Doel van deze koop - voor vijf miljoen euro - is om hier een beschermdwonenlocatie te realiseren. Er zal dan een grote groep cliënten - volgens de analyse te veel - met psychische of psychosociale problemen in het pand aan de Zonnelaan gaan wonen.
Wijkwethouder Bart Heller gaf aan dat het college de conclusies uit die risicoanalyses onderschrijft. Echter, gaf ook wethouder Floris Voorink aan, 'de bal ligt nu bij Kwintes'. Van Hooff weigerde echter in te gaan op de inhoud van de analyse en gaf ook geen antwoord op de vraag wanneer die inhoudelijke reactie wél komt.

'Wederom in onzekerheid'