Het al jarenlang leegstaande pand.
Het al jarenlang leegstaande pand. Foto: Bastiaan Miché

Mediabestemming als molensteen van Naarderweg 16

HILVERSUM Meedenken, meehelpen en perspectief bieden. Dat is wat de eigenaar van de Naarderweg 16 vraagt van de gemeente. Het pand staat inmiddels vijf jaar leeg en in het raadhuis blijven ze vasthouden aan de bestemming Media. Er zit geen beweging in. “Ik heb er slapeloze nachten van of het allemaal wel goedkomt.”

Drie weken terug, tijdens het eerste vragenhalfuurtje van de raadscommissie aan de collegeleden, gaf wethouder Floris Voorink van Ruimtelijke Ordening antwoord op vragen van Democraten Hilversum. Namens deze fractie had Edwin Göbbels naar de stand van zaken gevraagd van een aantal leegstaande panden, waaronder het gebouw waar United jaren geleden in gehuisvest was. "Al jaren hebben we het over de Naarderweg 16”, begon de VVD-bestuurder aan zijn beantwoording. "Een aantal initiatieven is voorbijgekomen de afgelopen jaren en recent. Wij hebben keer op keer aangegeven dat wij toch die bestemming Media in stand willen houden. Op dit moment zijn er zeer geïnteresseerde partijen die belangstelling tonen, waarvan een aantal binnen de bestemming valt. Ik hoop dus nu eigenlijk dat het gaat landen, zodat we die langdurige leegstand daar het hoofd kunnen bieden.”
Uit navraag bij de woordvoerder van de eigenaar van het bekende pand op de weg naar Bussum blijkt dat er inderdaad wel interesse is. Ook van kijkers uit de door de gemeente gewilde mediahoek. Alleen pakt niemand door. Zo heeft de politie Midden-Nederland het pand met 150 parkeerplaatsen erbij bekeken. Maar uiteindelijk is de keuze gevallen op het witte kantoor aan de Bonairelaan als tijdelijk politiebureau, nu de locatie aan de Groest klaargemaakt wordt als nieuw onderkomen van diverse politie-eenheden. Ook is binnen het raadhuis overwogen om op de Naarderweg 16 de tweede Gooise vaccinatielocatie te realiseren. Dat is uiteindelijk naast PontMeyer geworden op de Vreelandseweg 2b.
Dus ja, er is interesse. Dat bevestigt Bas Bakker van Castenea BV Bedrijfsmakelaars. Alleen is er niemand die doorpakt. "De afgelopen drie, vier maanden is het pand zeker wel bekeken. Maar ja, dat was twee, drie jaar geleden ook het geval”, geeft de zegsman aan. De mediabestemming op het rode pand voelt als een molensteen om de nek. De eigenaar en de makelaar hopen op een meer pragmatische houding vanuit het raadhuis.

Nogmaals oproep aan gemeente om perspectief te bieden