Extra miljoenen aan coronasteun

HILVERSUM Omdat de nood erg hoog is en het water bij velen aan de lippen staat, trekt de gemeente zelf de portemonnee. Het college van burgemeester en wethouders (B&W) komt met een breed coronasteunpakket om inwoners en ondernemers die hard in de problemen zijn gekomen, te helpen.

De tijd om te wachten op versoepelingen of het opheffen van de lockdown is er niet, zo stellen wethouders Karin Walters (Financiƫn), Annette Wolthers (Werk en Inkomen) en Gerard Kuipers (Economie). Deze conclusie trekt het trio bestuurders uit de signalen die zij hebben opgevangen van inwoners, ondernemers, ondernemersverenigingen en winkelcentra. Uit de brandbrieven en gesprekken komt de boodschap dat velen het niet heel lang meer kunnen uitzingen duidelijk naar voren. Daarom is nu actie nodig.

Hilversum is bereid de portemonnee te trekken om Hilversummers en ondernemers te voorzien van tegemoetkomingen en hen daarmee wat financiƫle lucht te verschaffen. Daar willen B&W de Covidreserve voor gebruiken. Mede dankzij extra geld uit het Gemeentefonds zitten daar enkele miljoenen in. Volgens de drie bestuurders kan de gemeente op nog meer geld rekenen van het Rijk. Dinsdag heeft het college diverse besluiten genomen en andere maatregelen in de steigers gezet.

3 'Tempo maken'