Het prikpaviljoen in Huizen.
Het prikpaviljoen in Huizen. Foto: © Bob Awick

Regionale GGD heeft nu bijna 14.000 mensen gevaccineerd

HILVERSUM De GGD Gooi en Vechtstreek heeft inmiddels 13.857 mensen één keer gevaccineerd. Daarvan hebben er nu 5.595 een tweede prik gekregen.

Het gaat om mensen uit zowel deze regio als daarbuiten, aldus een woordvoerder van de gezondheidsdienst. De vaccinatielocatie op de grens van Huizen en Bussum - de locatie in Hilversum gaat begin april open - is een populaire. Het gevolg daarvan is wel dat 't Gooi relatief weinig vaccins ontvangt en inwoners daarom langer moeten wachten of naar een locatie elders moeten. "Alle GGD's krijgen in Nederland een beperkte hoeveelheid vaccins toegewezen", meldt de GGD. "Bij deze verdeling wordt geen rekening gehouden met de mogelijkheid voor mensen om een priklocatie naar keuze te kiezen, dat mag ook buiten de eigen regio zijn. We zien dat veel 80-plussers en zorgmedewerkers uit nabijgelegen regio's er ook voor kiezen om hun vaccinatie in Huizen te krijgen. Bovendien wordt de verdeling niet gecorrigeerd als blijkt dat de opkomst ergens hoger of lager is."
Wat betreft het aantal nieuwe besmettingen is er ook in 't Gooi en de Vechtstreek - net als landelijk - voor de tweede week op rij sprake van een stijging: van 404 naar 443. De toename komt vooral, aldus de zegsvrouw, doordat in de voorjaarsvakantie veel meer jongeren besmet raakten. Zo steeg de groep 13 tot en met 17 jaar van 5 procent van het totale aantal besmettingen voor de vakantie naar 10 procent van het totaal tijdens de vakantie. Voor de groep 18- tot 24-jarigen steeg dat percentage van 11 naar 18 procent.