Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Drankrijder met duizenden euro's betrapt

HILVERSUM Een 34-jarige Hilversummer is afgelopen week vanwege gevaarlijk rijden uiteindelijk opgepakt en bleek ook nog enkele duizenden euro’s op zak te hebben.

Het een en ander vond plaats op de A59 in de buurt van Terheijden. De politie daar kreeg meerdere meldingen van getuigen die zagen hoe de man hard over de snelweg reed en daarbij gevaarlijke capriolen uithaalde. Uiteindelijk is de auto gecrasht en de bestuurder (de enige inzittende) weggerend.
Agenten vonden de man uiteindelijk liggend in de bosjes. Hij was gewond en rook naar alcohol. Hij is aangehouden; hem werd medische zorg aangeboden door personeel van een ambulance, meldt de politie. “Hij weigerde die hulp echter.”
In zijn zakken vonden de agenten meerdere briefjes contant geld. Dat geld is in beslag genomen. De man kreeg een proces-verbaal voor zijn verkeersgedrag en het rijden onder invloed. De herkomst van de enkele duizenden euro’s wordt onderzocht. “Als blijkt dat dat geld verklaarbaar is, krijgt hij het terug.”


Dijk Loosdrecht is weer open

LOOSDRECHT De Oud-Loosdrechtsedijk, die vanaf zondagmiddag was afgesloten voor al het doorgaande verkeer, gaat donderdagmiddag weer open. Wethouder Joost Boermans zal zelf het resultaat bekijken.

Het gaat dan om het stuk tussen de rotonde met de 's-Gravelandsevaartweg en Bleekveld. Dat was enkele dagen dicht vanwege groot onderhoud. Dat was volgens de gemeente noodzakelijk, omdat de toplaag van het asfalt op verschillende plekken losliet. Ook was de belijning slecht zichtbaar en scheurde het asfalt aan de zijkant.
De Oud-Loosdrechtsedijk is een belangrijke verbindingsweg tussen Nieuw-Loosdrecht en Oud-Loosdrecht en tevens een veelgebruikte route voor recreanten en toeristen. Boermans noemde vooraf de volledige trajectvernieuwing in vier dagen tijd een uitdaging. "Alles is erop gericht dit te laten slagen. Het uiterlijk van de weg laten we aansluiten op de nieuwe inrichting van de Oud-Loosdrechtsedijk tussen de rotondes. Zo verdwijnt de ribbeltegel tussen de rijbaan en het fietspad, waardoor er ook op dit gedeelte van de dijk extra ruimte komt voor fietsers.”