De bouw van het vaccinatiepaviljoen op het terrein van PontMeyer aan de Vreelandseweg is nu gaande.
De bouw van het vaccinatiepaviljoen op het terrein van PontMeyer aan de Vreelandseweg is nu gaande. Foto: Bastiaan Miché

Aantal prikken neemt fors toe: van 800 naar 3600 op één dag

Terwijl de bouw van het vaccinatiepaviljoen gaande is, daalt het aantal positief geteste inwoners in deze regio. De GGD voert het priktempo op.

HILVERSUM Het aantal positief geteste inwoners van 't Gooi en de Vechtstreek daalde afgelopen week ten opzichte van de week ervoor van 443 naar 411. Met name jongeren tussen de 18 en 24 jaar krijgen een positieve uitslag.

Onder 70-plussers en in de verpleeghuizen en in de gehandicaptenzorg neemt het aantal besmettingen af en ziet de GGD Gooi en Vechtstreek duidelijk een 'vaccinatie-effect'. In totaal startten in de regio tot nu toe 16.165 mensen met de eerste vaccinatie, 5.937 mensen hebben met twee prikken de vaccinaties afgerond. Ook in Tergooi is sprake van een dalend aantal coronapatiƫnten (13).
Ondertussen is de bouw van het tweede vaccinatiepaviljoen van de GGD Gooi en Vechtstreek in deze regio - op het terrein van PontMeyer aan de Vreelandseweg in Hilversum - in volle gang. De gezondheidsdienst verwacht bovendien al in mei een derde prikplek (in Muiden) te kunnen openen. Daarmee gaat de vaccinatiecapaciteit in Gooi en Vechtstreek fors omhoog.
Momenteel is er dagelijks plek voor 800 vaccinaties in het paviljoen op de grens van Huizen met Bussum. De Hilversumse vestiging gaat ergens rond 1 april open. Ook daar is dan ruimte voor 800 prikken per dag. Maar vanaf mei gaat het hard. Dan opent dus de derde locatie en binnen alle drie de plekken is straks ruimte voor 1200 vaccinaties per dag; 3600 in totaal dus. Dat kan door meer prikken per uur te zetten.