Het raadhuis.
Het raadhuis. Foto: DAC

Politiek bespreekt impact van corona in Hilversum

HILVERSUM In de politieke - nog altijd digitale - arena gaat het vanavond over de gevolgen van de coronacrisis. De Hilversumse politiek wil een zo'n goed en breed mogelijk beeld krijgen van de huidige stand van zaken.

Begin februari hadden burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Karin Walters van Financiƫn al een breed coronadebat toegezegd na vragen hierover van de SP-fractie. Vorige week woensdag is hier meer vaart achtergezet, nadat twee moties voor extra coronasteun zijn aangehouden. Tijdens de raadsvergadering is een extra commissie ingelast. Die vindt vanavond - donderdag 11 maart -plaats.
De Hilversumse politiek wil de impact van de coronacrisis zo goed mogelijk in kaart kunnen brengen. Dat gaat niet alleen op voor het financiƫle gedeelte. Ook de zorgen over jongeren, wat er speelt in het onderwijs en eenzaamheid onder ouderen moeten onder meer aan bod komen. Een extra vergadering is nodig zodat de raad op woensdag 31 maart besluiten kan nemen, waaronder de twee aangehouden politieke voorstellen.

De digitale vergadering is vanaf 20.00 uur te volgen via de livestream van de gemeente Hilversum op YouTube.