Blijdschap in het museum.
Blijdschap in het museum. Foto: Paul Ridderhof

Flinke steun in de rug voor activiteiten Beeld en Geluid

HILVERSUM Bij Beeld en Geluid zijn ze een week weleens slechter begonnen. Maandagmorgen stonden vertegenwoordigers van de BankGiro Loterij op de stoep en zij hadden een aardige cheque meegenomen.

Om precies te zijn heeft het Hilversumse museum aan de Media Parkboulevard een bedrag van 459.428 euro ontvangen. Dankzij dit bedrag kan Beeld en Geluid naar eigen zeggen presentaties en programmering over media toen, nu en straks ontwikkelen. "We zijn de deelnemers van de BankGiro Loterij ontzettend dankbaar”, meldde Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid, maandagmorgen. "Deze prachtige bijdrage helpt ons enorm om iedereen in heel Nederland te trakteren op activiteiten over de uitdagende wereld van media. Samen met de BankGiro Loterij bouwen we aan het meest dynamische mediamuseum ter wereld."

In het komende jaar verzorgt het museum dankzij deze bijdrage een reeks mediacolleges en -cafés waarin actuele mediaverhalen de revue zullen passeren. Makers en deskundigen onderzoeken de rol van media in ons leven in de mediacolleges en in de mediacafés staat de collectie van Beeld en Geluid centraal. Collectiespecialisten en conservatoren illustreren recente en historische ontwikkelingen met beelden uit de schatkamer van het museum.

In het najaar van 2022 gaan de deuren van het nieuwe Beeld en Geluid open. Ook aan het nieuwe museum heeft de BankGiro Loterij financieel bijgedragen.