Weer noodkreet ondernemersclubs

HILVERSUM Dat ondernemers het zwaar hebben, blijkt maar weer eens uit de brief die vier Hilversumse ondernemersclub verstuurd hebben naar de gemeente. Het water staat menigeen aan de lippen en daarom doen de gezamenlijke verenigingen een beroep op het college van burgemeester en wethouders.

"Wij zouden het heel redelijk vinden als ook voor de niet-essentiƫle winkels de onroerendezaakbelasting (ozb, red). kwijtgescholden wordt. Deze verlaging van de schuldenlast zou net het verschil kunnen betekenen tussen leven en dood, tussen een gevuld winkelpand en leegstand." Dat schrijven de vertegenwoordigers van Stichting Centrum Hilversum en de winkeliersverenigingen van de Gijsbrecht van Amstelstraat, Kerkelanden en Seinhorst. Aanleiding hiervoor is dat recentelijk bij de eigenaren van commercieel onroerend goed en gebruikers daarvan de ozb-aanslag op de deurmat plofte.
Eerder klom Koninklijke Horeca Nederland al in de pen naar de gemeenten met het verzoek het gebruikersdeel van de ozb kwijt te schelden. De niet-essentiƫle winkels verkeren in dezelfde situatie als de horeca. Ook zij hebben lang helemaal geen of een kleine beetje omzet kunnen draaien. De lockdown sinds medio december heeft deze zaken hard geraakt, is de kernboodschap van de vier Hilversumse winkelgebieden.

5 'Overleven?'