Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tergooi start prikken hoog-risicogroepen

HILVERSUM Tergooi start deze of begin volgende week met het vaccineren van zo'n 1300 ‘hoogrisicopatiënten’ tegen het coronavirus. Het gaat om mensen die volgens de Gezondheidsraad met voorrang een prik moeten krijgen.

Voor patiënten met bepaalde aandoeningen kan het extra gevaarlijk zijn om corona op te lopen, is daarbij de uitleg van het ziekenhuis. “De coronavaccinatie is voor hen dus extra belangrijk. De Gezondheidsraad heeft geadviseerd wie er in die groep ‘hoogrisicopatiënten’ vallen. Zij krijgen binnenkort een oproep voor vaccinatie in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn.”

Mensen hoeven zelf geen contact op te nemen om een afspraak voor vaccinatie te maken. Wie behoort tot de groep hoogrisicopatiënten kan per post een uitnodiging van Tergooi verwachten. Het gaat dan om patiënten met een hematologische maligniteit/aandoening leidend tot zeer ernstige immunosuppressief. Ook patiënten met ernstig nierfalen, patiënten na orgaan-, stamcel- of beenmergtransplantatie en ernstig immuun gecompromitteerd en patiënten met een ernstige aangeboren afweerstoornis zijn geselecteerd.

In de vaccinatie-uitnodiging van Tergooi staan verdere instructies. Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat hoogrisicopatiënten het vaccin Moderna krijgen. Het ministerie van Volksgezondheid onderscheidt naast hoogrisicopatiënten ook nog andere risicopatiënten. Omdat er nog niet genoeg vaccins zijn voor iedereen, worden zij op een later moment gevaccineerd. Of dat gebeurt bij de GGD, bij de huisarts of in het ziekenhuis is op dit moment nog niet bekend.

In Tergooi blijft het aantal coronapatiënten redelijk stabiel. De teller staat momenteel op negentien coronapatiënten. Daarvan liggen er zeven op de intensive care.


Aanbiedingen en paasprijzen

HILVERSUM In het hart van deze krant promoten lokale ondernemers volgende week hun paasaanbiedingen.

Ook zijn er verschillende puzzels, waarmee u kans maakt op mooie prijzen. Houd dus de krant in de gaten en check de paaskoopjes die onze adverteerders te bieden hebben.