'Vraag is of deze winkeliers het overleven'

Vervolg van de voorpagina

"Sinds kort is er een klein beetje beweging mogelijk door click&collect en door het maken van afspraken. Van echt winkelen met de daarbij behorende omzet is echter helemaal geen sprake", is te lezen in hun gezamenlijke brief.

Zij vervolgen: "Ook deze ondernemers betalen nu voor overheidsdiensten waarvan ze geen gebruik mogen maken. En hoewel er voor hen verschillende steunmaatregelen zijn, verkeren de meesten in grote liquiditeitsproblemen en is het maar de vraag of ze zullen overleven."

Eind februari sloegen deze vier winkelgebieden met Frank Loois, die de Hilversumse horeca vertegenwoordigt, ook al alarm. De overheidssteun is voor veel ondernemers niet genoeg was hun boodschap. Mede door hun noodkreet heeft het college begin maart besloten opnieuw miljoenen euro's extra uit te trekken voor coronasteun. Overigens is dat niet alleen steun aan ondernemers. Het is Hilversumbreed.

Hart voor Hilversum heeft vragen gesteld aan B&W. Lees op Extra: 'We zijn ons kapot geschrokken.'


Arrestaties voor inbraak en vernielingen

HILVERSUM Met twee auto-inbraken en enkele vernielingen kan de politie in Hilversum terugkijken op een drukke vrijdagnacht. Onder meer een 22-jarige Hilversummer is opgepakt.

Deze man is aangehouden vanwege een auto-inbraak op de Liebergerweg. Ook wordt hij verdacht van meerdere vernielingen aan auto’s in de straat. Tevens moest een 22-jarige man uit Almere mee naar het politiebureau. Hij stond gesignaleerd voor de politie in Sneek.

Later in de nacht pakte de politie drie jongeren op voor vernielingen aan het straatmeubilair. Eén van hen was minderjarig. Hij mocht de nacht thuis doorbrengen en moet zich beschikbaar houden voor het onderzoek. De overige aangehouden verdachten verbleven in het cellencomplex in Houten.

Ook was er rond 5.05 uur een inbraak in een auto op de Huygensstraat. De verdachte werd echter niet meer aangetroffen.