Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Opnieuw meer mensen in Gooi testen positief

HILVERSUM Opnieuw een stijging van het aantal inwoners van 't Gooi en de Vechtstreek dat positief test op corona. Eindigde de teller vorige week nog na zeven dagen op 412, deze week zijn dat er 472. Ongeveer vijftig van hen zijn tussen de 15 en 19 jaar.

Deze leeftijdsgroep is de absolute koploper binnen het aantal positief geteste bezoekers, blijkt uit cijfers van de GGD Gooi en Vechtstreek. Ook het aantal bezoekers aan de teststraat (7.071) nam weer toe (vorige week 6.960). Het percentage bezoekers van de teststraat dat een positieve testuitslag kreeg (5,2 procent) nam ten opzichte van vorige week juist af (5,8 procent). "Op zich is dat laatste goed nieuws, maar we zien graag ook die absolute cijfers dalen", aldus een woordvoerder van de regionale GGD.
De gezondheidsdienst heeft in de vaccinatiepaviljoens in Huizen en Hilversum bijna 22.000 mensen geprikt. Daarvan hebben er ruim 9.000 met twee prikken de vaccinaties afgerond.


Tergooi start met vaccineren

HILVERSUM In Tergooi is men woensdag beginnen met het vaccineren van in totaal 645 hoogrisicopatiënten. Dat is dus ongeveer de helft van wat eerst werd gedacht.

Vorige week meldde het ziekenhuis nog dat het ging om 1300 patiënten, maar nu blijkt dat er sprake was van een overlap, laat woordvoerder Wencke Fassbender weten. Zij benadrukt dat er daarom geen 650 vaccins overblijven. Uiteindelijk krijgt het ziekenhuis het juiste aantal. De patiënten worden gevaccineerd met het vaccin Moderna en krijgen over vier weken hun tweede prik.
"Ondertussen," vervolgt de zegsvrouw, "laat corona ons nog hard werken. Vooral op de IC is het heel druk." Momenteel liggen er achttien coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan zeven op de intensive care. Deze afdeling heeft nu weer iets meer coronabedden doordat het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis belandt weer toeneemt. En dat heeft weer gevolgen voor de planbare operaties, maar niet voor de spoed en semi-spoed.
Duidelijk is dat de situatie zorgelijk is. Mede daarom is de bezoekregeling in Tergooi sinds deze week verder aangescherpt. Patiënten mogen nog maar maximaal één bezoeker (tussen 14.00 en 19.00 uur) per dag ontvangen.