Alternatieve BSO leidt tot verbazing

HILVERSUM De tegenstelling kan niet groter. Bink Kinderopvang en de gemeente zijn blij met het door hen in het leven geroepen zorgalternatief voor kwetsbare kinderen, terwijl een deel van de ouders totaal verrast is met de mededeling van de buitenschoolse opvang-intensief, BSO-i genoemd.

BSO-i is het door Bink en de gemeente gepresenteerde alternatief voor de BSO+-voorziening. Kwintes en Bink hebben zo'n tien jaar lang kinderen met psychosociale en een licht verstandelijke beperking na schooltijd opgevangen in kleine groepen met GGZ-gecertificeerd personeel. Kwintes besloot zich eind vorig jaar niet in te schrijven bij de Regio Gooi en Vechtstreek. De nieuwe inkoopvoorwaarden en vooral de tarieven waren de bottleneck. Er moest nog meer geld bij.
Bink en een groep bezorgde ouders luidden de noodklok. Hun vertrouwde zorgadres zou verdwijnen en het aangeboden alternatief was voor velen geen goede passende oplossing, omdat het hier ging om een kinderopvangorganisatie en geen zorginstelling. Indicaties waren niet meer nodig en ouders zouden voor deze zorg voor hun kinderen flink moeten bijbetalen vanuit de eigen bijdrage.
Manon Blijstra, spreekbuis van de ouders, is overvallen door het nieuws van de BSO-i en dat dit op 1 april al start. Zij weet van niks en geeft aan dat zij ook niets hiervan heeft vernomen van de andere 'Kwintes-ouders'.

5 'Mosterd na de maaltijd'