Trainer 't Gooi op non-actief

HILVERSUM SC ‘t Gooi heeft onlangs een jeugdtrainer ‘na meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag’ per direct op non-actief gesteld.

Het gaat om een man die al langer bij de club betrokken is en een van de meisjesteams trainde. Eind vorig jaar kreeg het bestuur een eerste melding van een van die meiden, vertelt voorzitter Jolanda Osendarp. Later volgden er meerdere meldingen. Op basis daarvan is de KNVB ingeschakeld die de zaak heeft doorverwezen naar het Instituut Sportrechtspraak (ISR). De aanklager van het ISR doet een vooronderzoek en beoordeelt de meldingen van de vermoedelijke overtredingen.
Lopende dit onderzoek en afhankelijk van de uitkomst daarvan blijft de jeugdtrainer op non-actief. Alle ouders en ook alle andere trainers binnen de club zijn direct op de hoogte gesteld. Met de meiden op zich gaat het goed. Zij worden bijgestaan door een vertrouwenspersoon.


Onderzoek naar tunnel onder hei

HILVERSUM Met een set van maatregelen wil Hilversum de grootste verkeersknelpunten in de stad aanpakken, doorstroming bevorderen en verkeersveiligheid verbeteren. Meest opvallend in de plannen is de mogelijke komst van een noordoosttunnel.

De gemeente wil onderzoeken of het mogelijk is deze tunnel onder de hei, ergens vanaf de Larenseweg naar de Nieuwe Crailose weg, aan te leggen. Hiermee zal onder andere de doorstroming van de Johannes Geradtsweg verbeteren (minder voertuigen) en blijft het Media Park goed bereikbaar, is de uitleg. "Deze tunnel zal niet ten koste gaan van de natuur", benadrukt verkeerswethouder Annette Wolthers. Duur is de tunnel wel: 250 miljoen euro. Voor de realisatie is medefinanciering vanuit andere overheden en betrokken partijen noodzakelijk.

5 Slimme verkeerslichten