Vragen bij SP'er Pierre van Rooden.
Vragen bij SP'er Pierre van Rooden. Foto: Bastiaan Miché

'Waarom zijn natuurclubs niet betrokken bij mobiliteitsvisie?'

HILVERSUM Een kleine twee weken geleden, toen wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid de Mobiliteitsvisie 2040 presenteerde, was de boodschap dat de gemeente zich rot had geparticipeerd. De SP-fractie vraagt zich nu af of dat inderdaad zo is, aangezien een aantal natuurclubs niet naar hun mening en ideeën gevraagd is.

De boodschap van de wethouder was dat Hilversum een uitgebreid, breed en lang participatieproces had laten lopen. Uit een kleine opsomming blijkt dat er met 154 stakeholders is gesproken en de gemeente 38 online-participatiebijeenkomsten heeft verzorgd. SP-fractievoorzitter Pierre van Rooden mist in dit rijtje drie organisaties: het Goois Natuurreservaat, Stichting Behoud de Gooise Heide en Vereniging Vrienden van het Gooi. In zijn ogen drie clubs waar je als gemeente mee moet praten als het gaat over een tunnel onder de hei.
Want deze noordoosttunnel, die zou moeten lopen van de Larenseweg tot aan de Nieuwe Crailoseweg als de politiek daarvoor kiest, is een voorgestelde maatregel in deze visie. Een maatregel waaraan een prijskaartje hangt van 250 miljoen euro.
Volgens de gemeente heeft het GNR op 21 januari meegedaan aan een onlinebijeenkomst, waarmee de bewering van Van Rooden niet helemaal klopt. Hoe dan ook; de socialist wil nu van de wethouder weten waarom deze partijen niet geraadpleegd zijn bij het opstellen van de mobiliteitsvisie en of dat toch nog gaat gebeuren.