Wilco Witte: 'Dit is een stap, maar nog zeker niet de eindstreep.'
Wilco Witte: 'Dit is een stap, maar nog zeker niet de eindstreep.' Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Vorstin wel testlocatie, museum niet

HILVERSUM Er klinkt eind deze maand weer muziek in de Vorstin. Het Hilversumse poppodium is een van de plekken die door het kabinet zijn aangewezen voor de pilot om de werking van toegangstesten in de praktijk uit te proberen.

De laatste drie dagen van deze maand is het pand aan de Koninginneweg open. Donderdag 28 april staat de populaire POP BIZZ QUIZ op de agenda, een dag later komt Jack Poels (Rowwen Hèze) en 30 april brengt tributeband The Doors in Concert een hommage aan de legendarische band van bandleider Jim Morrison. Belangstellenden moeten vooraf een sneltest doen. Per optreden is er plek voor 74 mensen, vertelt Vorstindirecteur Wilco Witte. Net zoals vorig jaar beleven zij het optreden zittend. Het mondkapje mag tijdens het concert af. Goed nieuws is ook dat de horeca open is en bezoekers dus een drankje kunnen bestellen en bediend krijgen. “We hanteren eigenlijk het protocol van voor de lockdown”, vertelt Witte. “En natuurlijk wil je het liefst 850 hossende mensen in de zaal en weer dat festivalgevoel. Dit is een stap, maar nog zeker niet de eindstreep. Maar voor nu is alles beter dan het tot nu te was.”
Museum Hilversum en het Dudok Architectuur Centrum stonden eveneens op de lijst om mee te doen aan de pilot. Beide instellingen zouden komend weekend al opengaan. Dat gaat echter niet door.

Veel meer hierover op www.gooieneembode.nl/extra

Afbeelding