116 ouders melden zich in toeslagenaffaire

HILVERSUM Lange tijd stond de teller op vijf ouders. Inmiddels hebben zich 116 mensen als gedupeerde van de toeslagenaffaire gemeld bij de gemeente Hilversum.

Dat blijkt uit navraag van deze krant. De vraag die lang boven de markt hing was: om hoeveel ouders gaat het precies in Hilversum. De belastingdienst had de gemeente een lijst met 38 gedupeerden doorgegeven. Zelf had de gemeente het vermoeden dat het om meer mensen ging. Dat voorgevoel blijkt nu te kloppen. Dat strookt overigens ook met de door de fractie van de SP verstrekte gegevens. De socialisten spraken in november al over 111 gevallen in Hilversum.

In februari kwam er meer schot in. Dat kwam doordat de belastingdienst met een lijst met gegevens kwam van gedupeerden. In verband met de privacy kon de dienst geen namen en contactgegevens verstrekken. Inmiddels heeft de gemeente de helpende hand aan 42 mensen aangereikt en zijn 23 Hilversummers gecompenseerd door het Rijk. Een commissie van de belastingdienst beoordeelt alle melders of zij behoren tot de groep gedupeerden en of zij in aanmerking komen voor financiƫle compensatie.


Minder nieuwe besmettingen

HILVERSUM Het aantal op corona positief geteste inwoners van 't Gooi en Vechtstreek is de afgelopen zeven dagen gedaald ten opzichte van de week ervoor: van 472 naar 406.

Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek. Ook het aantal bezoekers aan de twee GGD-teststraten in Hilversum en Huizen daalde aanzienlijk: van 7.071 naar 6.282. Vraag voor de gezondheidsdienst is of de daling komt door het paasweekend of dat deze doorzet.

3 1.000 AZ-vaccinaties