Azzadine Harchaou.
Azzadine Harchaou. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Bouwen en zorgen voor continuïteit in de club

Azzadine Harchaou is de nieuwe  trainer van ’t Gooi. De 41-jarige Utrechter heeft zaterdagmiddag in het clubgebouw van de geel-zwarten een contract voor drie jaar getekend. In de voetbalwereld viert de waan van de dag regelmatig hoogtij. Echter, het driejarige contract is door beide partijen weloverwogen tot stand gekomen. 

“Als nieuwkomer kun je club nooit in één jaar goed leren kennen”, opent de Harchaou. “Ik ken geen enkele speler, behalve de tweede keeper die net even binnen kwam lopen. Ik ben een trainer die wil bouwen en zorgen voor continuïteit in de club; vanaf de jeugd tot en met de senioren.” 

Direct een goed gevoel

Dat vindt ook voorzitter Jolanda Osendarp: “We willen vooruit met ’t Gooi. Na het eerste gesprekken hadden we direct een goed gevoel bij Azzadine. Dat bleef zo tijdens onze volgende ontmoetingen. Zijn visie is de onze en dan moet je hem ook de ruimte bieden dat te kunnen realiseren. Daarom een driejarig contract.”


Harchaou met voorzitter Jolanda Osendarp. © Foto Miché / Bastiaan Miché

Azzadine Harchaou was dit seizoen, slechts vier wedstrijden gespeeld, trainer bij het 115 jaar oude Utrechtse PVC: “De club speelt in de derde klasse op zondag. Door mijn thuissituatie kan en wil ik niet meer op zondag coachen. Gezien de historie van PVC was op zaterdag gaan voetballen geen optie; dus moest ik op zoek naar een andere club. Daarvoor was ik twee jaar bij VIOD in Tienhoven en elf jaar bij Magreb ‘90.” 

‘Blij dat deze mooie enthousiaste club langs is gekomen’

Het leven hangt vaak van toevalligheden aan elkaar en zo ook voor Harchaou, in het dagelijks leven accountmanager bij Rijkswaterstaat. Met VIOD speelde hij in het seizoen 2018/2019 in de vierde klasse tegen ’t Gooi. “Met de club uit Tienhoven waren wij vrijwel de enige die wist te winnen van ’t Gooi dat later onbedreigd kampioen werd. Daaruit voortvloeiend heb ik met een aantal mensen contact gehouden. Ook een aantal spelers uit mijn Magreb’90 tijd voetbalt hier. Zo is de bal figuurlijk gaan rollen. Hoewel ik ook contact heb gehad met andere clubs, ben ik blij dat deze mooie enthousiaste club langs is gekomen. Na het eerste gesprek voelde het ook bij mij direct goed.

Geheel blanco

Over ambities en doelstellingen wil de nieuwe trainer het nog niet hebben. “Ik sta er geheel blanco in. Na 10 oktober is er geen wedstrijd gespeeld waarin ’t Gooi na vier wedstrijden op 0 punten stond. Daar ga ik me verder niet in verdiepen. Als we juli of augustus kunnen beginnen met de voorbereiding, zie ik wel welke spelers op de eerste training verschijnen. Daarmee ga ik aan de slag en er iets moois van bouwen. Het is ook de vraag welke spelers na de coronaperiode nog gemotiveerd zijn. Ik wacht het wel af. Ik hoop dat het Hilversums voetbalkampioenschap volgende maand doorgaat, zodat ik een indruk kan opdoen.”

Welke spelers komen en wie vertrekken is ook voor voorzitter Osendarp nog een groot vraagteken: “Op 15 juni sluit het overschrijvingstermijn. Daarna weten we meer.”  Ondanks corona zal de spelerscarrousel de komende weken weer op gang komen. Het gras is bij een andere club of trainer figuurlijk altijd groener dan bij je huidige club.

Afbeelding