'Stress is momenteel groot bij gezin'

Vervolg van de voorpagina

De brandweer was er maandag aan het einde van de middag snel bij. De kazerne aan de Minckelersstraat is immers om de hoek van Den Ool. Niemand raakte gewond bij de felle, uitslaande brand op de zolder, wel wisten de brandweerlieden de kat uit huis te halen.
Voor het gezin - vader, moeder, zoon (10) en dochter (7) - betekent wel dat ze voorlopig niet in hun huis kunnen blijven. Volgens Hannie van Wijk, vriendin van de familie en initiator van de crowdfundingsactie, zijn de vier opgevangen in Hotel Gooiland. "De stress is momenteel groot bij het gezin", vertelt de Hilversumse. "Kunnen ze het allemaal wel betalen en kunnen ze nog terug?"

Van Wijk vertelt dat de koopwoning van Nira en Janak net helemaal was opgeknapt. Het was de bedoeling, nu de renovatie erop zit, om weer te gaan sparen. Door de zolderbrand loopt het allemaal anders. Hoewel het gezin verzekerd is, volgens de Hilversumse, wordt lang niet alles vergoed. Mede daarom is zij de crowdfunding op steunactie.nl begonnen.
De betrokken Hilversumse kent het gezin al jaren. Via het taalmaatjesproject heeft zij eerst de vrouw leren kennen en daarna de rest. Inmiddels hebben zij een goede band. Elf, twaalf jaar terug is vader uit Nepal gevlucht en heeft hij hier samen met zijn vrouw stapje voor stapje een bestaan opgebouwd. "Toen ze hier kwamen, leefden ze onder de armoedegrens. Nu hebben ze een koopwoning", zegt Van Wijk, die hoopt op veel donaties voor de familie.


Zaak vuurwerk teststraat stopt

HILVERSUM Het onderzoek naar het verdachte voorwerp dat eind januari werd aangetroffen in de teststraat van de GGD op het Hilversumse Arenapark heeft niets opgeleverd. De zaak is daarom, zoals dat heet, opgelegd.

Het onderzoek en een getuigenoproep hebben niets opgeleverd, meldt een politiewoordvoerder. Er is niemand aangehouden. De zaak kan worden heropend bij eventueel nieuwe aanwijzingen.
De politie startte het onderzoek nadat er vrijdag 29 januari in de teststraat goederen met daaraan een stuk vuurwerk waren ontdekt. De testlocaties van de GGD in de regio worden sindsdien extra beveiligd.