Testevents van De Vorstin uitverkocht

HILVERSUM Podium de Vorstin heeft eind deze maand weer drie 'volle' zalen. Dan gaat het om drie evenementen die het Hilversumse poppodium mag houden in het kader van de landelijke testevents.

Binnen een mum van tijd waren de kaarten voor de popbizzquiz op woensdag 28 april en het optreden van The Doors tributeband op vrijdag 30 april weg. Inmiddels is ook het concert van Jack Poels, frontman van Rowwen Hèze, op donderdag 29 april uitverkocht. In deze drie gevallen betekent uitverkocht: 74 zitplaatsen per evenement.

Het poppodium doet mee aan de landelijke serie testevents. Vandaar dat er per optreden maar 74 bezoekers met een negatieve coronatest bij mogen zijn. Met dit aantal is de anderhalve meter afstand goed te waarborgen. Het doel van deze testevents is om te kijken of de livesector eerder open kan dan zonder testen mogelijk is. Als deze pilots goede resultaten laten zien dan zijn er vanaf mei meer evenementen met testbewijzen.


Demonstratie verboden in Hilversum

HILVERSUM Honderden deelnemers aan de mars van verbinding stonden zaterdag niet in Hilversum, maar uiteindelijk in Baarn. Police for Freedom had in eerste instantie de demonstratie willen houden in de mediastad, maar daar stak de Rechtbank Midden-Nederland op het allerlaatste moment een stokje voor.

Vrijdagavond kwam naar buiten dat burgemeester Pieter Broertjes van de rechtbank de mars van verbinding in zijn gemeente mocht verbieden. “De rechtbank oordeelt dat de burgemeester het belang van de bescherming van de gezondheid - in verband met corona - zwaarder mag laten wegen dan het recht op demonstratie”, was de mededeling.

Wat hierin ook meespeelde was het tijdstip van de demonstratie, namelijk zaterdagmiddag. Op dat moment zijn de winkels in het dorp open en dan hadden de demonstranten door de ‘krappe' straten gelopen. Op het Langgewenst is er dan ook nog de zaterdagmarkt, zo luidde de verdere uitleg van de Rechtbank Midden-Nederland. Het idee achter de demonstratie was om een geluid te laten horen voor het behoud van de grondrechten.