Broertjes moet minimaal twee maanden herstellen

HILVERSUM Voorlopig neemt wethouder Karin Walters de honneurs waar voor Pieter Broertjes. De Hilversumse burgervader kan zijn werk momenteel niet uitoefenen omdat hij een hersenontsteking (Encefalitis) blijkt te hebben.

Maandag maakte de gemeente bekend dat de burgervader ziek is. Een dag later werd duidelijk dat Broertjes minimaal twee maanden uit de running is. De komende twee weken ligt hij nog in het ziekenhuis, waar hij behandeld wordt.

Totdat Broertjes weer terug is neemt Walters als locoburgemeester de burgemeesterstaken waar. Naast burgervader is Broertjes ook voorzitter van de gemeenteraad. D66-fractievoorzitter Annemarie den Daas heeft de raadsvergadering gisteravond voorgezeten. De Blaricumse burgemeester Joan de Zwart-Bloch heeft de voorzittersfunctie van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek van hem overgenomen.

Nadat bekend werd dat de burgemeester ziek is en lange tijd zijn werkzaamheden stil moet leggen, is er een stroom aan reacties binnengekomen bij zijn familie. In een bericht van de gemeente is te lezen dat de familie geroerd is door alle reacties.
Sinds dinsdag zijn de deuren van alle kerken en de moskee in Hilversum geopend voor bewoners van Hilversum om hun betrokkenheid te tonen. Door te bidden, maar ook door een kaartje of een briefje achter te laten voor de burgemeester. Op verzoek van de familie worden bloemen voor de burgemeester naar de Sint Vituskerk aan de Emmastraat gebracht.
Ook bij de gemeente komen veel vragen over de burgemeester binnen. Inwoners mogen ook kaarten en brieven naar de gemeente sturen. Dat kan via postbus 9900, 1201 GM Hilversum. "Alle kaarten en brieven, ook van de kerken en moskee, worden een aantal maal per week naar de burgemeester gebracht", aldus de gemeente.