Wietkwekerij Liebergerweg ontmanteld

HILVERSUM De politie heeft afgelopen donderdag een hennepkwekerij in een woning aan de Liebergerweg opgerold. Hierbij hebben de agenten een 50-jarige verdachte uit Hilversum aangehouden.

Het Hilversumse politiekorps meldde dat de kwekerij volledig in werking was. Er zijn in totaal 125 planten gevonden. Zoals bijna altijd was er ook hier sprake van het illegaal aftappen van elektriciteit.

“Hennepkwekerijen en al helemaal in woningen kunnen gevaar opleveren voor omwonenden door onder andere lekkage en kortsluiting, met brand tot gevolg”, merkte de Hilversumse politie verder nog op.


Streep door Hilversumse voetbalopzet

HILVERSUM De boodschap van het kabinet was deze dinsdag een stuk gunstiger, maar de persconferentie van een week eerder was voor de Hilversumse voetbalclubs aanleiding om het Hilversums kampioenschap af te gelasten.

De eerste ronde van deze onderlinge competitie zou op zaterdag 1 mei moeten plaatsvinden. Gezien het feit dat er geen versoepelingen zijn in de sportsector is deze datum geen haalbare kaart. Momenteel mag iedereen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties in groepsverband buiten trainen. Wedstrijden zijn verboden. Iedereen van 27 jaar en ouder mag alleen sporten op anderhalve meter afstand in groepen van niet meer dan vier personen. Onder deze condities is het laten doorgaan van een Hilversums voetbalkampioenschap geen haalbare kaart.

Het plan voor zo'n onderling toernooi bestaat al een aantal maanden. Afgelopen februari bij de presentatie van het Hilversumse titeltoernooi was er nog de optie dat in het geval er in mei niet in wedstrijdverband mag worden gevoetbald, het toernooi te verplaatsen naar een periode voor het begin van de nieuwe competitie. Dit plan is ook even bevroren, totdat er de komende maanden meer duidelijkheid komt over wat wel en niet mag.

Volgens het openingsplan komen verruimingen voor de binnen- en buitensport pas aan bod vanaf 16 juni.