'Gematigd positief' na roerig jaar

Vervolg op de voorpagina

Die klussen die zijn blijven liggen, leveren al met al de nodige euro's op. Walters noemt er een aantal, zoals het ontwerp voor de fietsenstalling op het Stationsplein en het project van het stationsgebied zelf. Alles bij elkaar is dat bijna 500.000 euro.
De haalbaarheidsstudie naar de komst van een internationale school op het Arenapark is niet gebeurd en daardoor is 400.000 euro overgeheveld. Ook andere plannen op dit bedrijventerrein betekenen nog eens 2 ton. Zo heeft ook de nieuwe Wet inburgering nog eens 175.000 euro opgeleverd. Daarnaast heeft bijvoorbeeld ook nog de grondopbrengst van Anna's Hoeve Hilversum vorig jaar nog geld opgeleverd.
Walters is ‘gematigd positief’, omdat er een winstwaarschuwing is. Er zit dus een maar aan. Juist vanwege alle doorgeschoven werkzaamheden betekent dat het uiteindelijke resultaat toch negatief is. Om deze werkzaamheden alsnog tot een goed einde te brengen, hevelt de gemeente 3,6 miljoen euro over naar 2021. Daarnaast stopt Hilversum nog eens 3,2 miljoen euro in de reserves.
“We zijn positiever uitgekomen dan we halverwege 20202 hadden verwacht en daar ben ik blij mee”, merkt de wethouder op. “Het zag er in dit roerige jaar namelijk naar uit dat we op een fors tekort zouden uitkomen. Vanwege de coronacrisis hebben we op diverse onderdelen minder uitgegeven dan begroot. Zo gingen de meeste culturele activiteiten en sportevenementen niet door. Het geld dat hiervoor is gereserveerd, nemen we mee naar 2021.”


Meer dan 100 donaties voor Den Ool-huis

HILVERSUM Al meer dan honderd mensen hebben de crowdfundingsactie voor het opknappen van het huis aan Den Ool gesteund. Er is inmiddels (stand van woensdag begin van de middag) 2.865 euro opgehaald voor het gezin dat sinds vorige week maandag niet meer in hun gerenoveerde woning kan wonen.

Maandag 12 april brak er een zolderbrand uit in het huis van de familie. Direct startte Hannie van Wijk, vriendin van de familie, een crowdfundingsactie op om hen weer op de been te helpen en een terugkeer naar hun huis mogelijk te maken. Het streefbedrag is overigens 20.000 euro.